Leon Hobro, Osteopati, Personlig Träning, hälso- och livsstilscoaching Växjö.png

Leon Hobro 

Fött och växt upp i Danmark för sedan att flytta till Sverige och bor nu i Växjö. Pappa till mina två tjejer Lillie och Ellie och gift med Jennie. 

Som 6-årig började jag till Taekwondo efter att ha testat fotboll, handboll, tennis och lite andra idrottsgrenar. Det blev ganska snabbt tydligt att jag hade flair för att sparka och slå, så länge det inte var en boll jag skulle träffa.

Efter bl.a. att ha studerat klinisk biomekanik i ett par år och även hunnit utbilda mig- och jobba inom kläd- och möbelbranschen, så flyttade jag januari 2008 till Stockholm för att jobba som Trainer och Group Fitness Consultant för Les Mills Nordic. En fantastisk tid som har öppnat många dörrar och bjudit på många roliga resor och trevliga möten med folk från stora dela av världen samt medverkat på en filmning (BODYCOMBAT® 59).

2014 avslutade jag min karriär som Master Trainer och jobbade som konsult inom sälj och affärsutveckling samma tid som jag fortsatte studera.

Efter lång tid med hälsoproblem, så blev stora delar av 2017 använt på att min livsstil vilket har medfört att bl.a. min träningsfilosofi har ändrats till bli mycket mer okomplicerat och mer mot "använd kroppen som redskap" relaterad. Funktionell Medicin och ett mer filosofisk och avslappnad syn på tillvaron tar mer och mer plats och knuffar det "att alltid måste göra saker bara för att..." ut till sidan. 

Jag har alltid haft en törst för att lära och har bl.a. studerat inom osteopati, klinisk biomekanik, fysträning, beteendevetenskap, sports psykologi och mental träning samt sälj och marknadsföring. 

2018 och fram

Efter många år i hälso- och träningsbranschen har jag nu valt att ta upp en gammal passion - produktutveckling och design - och kastade mig i början av 2018 ut i att studera heltid igen för att få en utbildning inom "Maskinteknik, inriktning produktutveckling, högskoleingenjör". Jag slipper dock inte helt "forntiden" och kommer fortfarande att jobba med:

osteopati

Under min tid som osteopatstuderande utvecklade jag ett love-hate förhållen till osteopatin. Jag var kraftigt fascinerat av grundtanken och "the 5 models of osteopathic medicine" och behandlingsmetoderna. Men på samma tid också besvärat över vissa andra delar. Efter en paus från osteopatin insåg jag att det som fascinerar mig är hur man ser kroppen som en enhet och tänket att hjälpa kroppen in i ease. Jag kan fortfarande inte altid få vetenskaplig logik att gå ihop med det man lär ut på utbildningen och i böckerna, men på samma tid finns det ett mycket intressant filosofisk tänk bakom som jag tycker om att gräva mig ner i.

KAMPKONST - TAEKWONDO

Träning och kampkonst har alltid varit, och är en stor del av min livsstil och Taekwondo har en helt speciell plats i mitt hjärta. Älskar dock att testa på och köra olika kampkonster- och sporter, men mitt egna fokus är Taekwondo Poomsae och Freestyle med mix av GST för styrketräning och fitness.

ARTISTIKA IDROTTARE

När jag jobbade som fys- och personlig tränare upptäckte jag den fascinerande värld att får jobba med artistiska idrottare och såg en tydlig länk med min fascination av form och funktion. Jag specialiserar mig numera inom prestanda coachning och träning av ungdomsidrottare inom bl.a. konståkning, dans, Taekwondo Freestyle- och Poomsae och gymnaster.

CV

Ett axplock av de många intressante uppdrag, jobb och projekt jag jobbar med och har jobbat med:

 • Les Mills Master Trainer & International Presenter BODYCOMBAT®, BODYPUMP® CXWORX®
 • Les Mills Group Fitness Consultant
 • Utvärderar för Les Mills Nordic AB
 • Key Account Manager för Activio
 • Key Account Manager Sport Solution
 • Säljare Bolia, Odense
 • Säljare Natuzzi, Århus
 • Member of Standard Council Europe Active
 • Medlem i Svensk Taekwondo Unions Poomsae Komite
 • Fys- och akrobatik tränare Freestyle Poomsae landslaget
 • Fystränare Sölversborg fotbollsgymnasie
 • Fystränare Växjö Konståkningsklubb
 • Fystränare Växjö Titans Kampsports klubb
 • Tränar Dacke Gymnasterna (Junior Truppen)
 • Fystränare för flera individuella konståkare

 

Jobba med mig

Är du intresserad av att jobba med mig, så är du välkommen att kontakta mig. Som studerande är det alltid intressant att komma ut och jobba med projekt som kan göra mig duktigare på det jag studerar.

Osteopati, Online hälso- och livsstilscoaching.

Är du ungdomsidrottare och behöver hjälp med att prestera bättra i din idrott, då är det lättaste att dina föräldrar skickar ett meddelande till mig och så tar jag kontakt till er för att se om vi kan hitta fram till en plan. 

Med +25 års erfarenhet som bl.a. coach och tränare så anlitas jag från tid till annan av idrottsföreningar och gym för att hjälpa hitta system, ge feedback och simplificera "stöket". Har ni ett projekt du tror jag kan hjälpa er med, skicka mig ett meddelande så tittar vi på det.

Kontakt

Om du är nyfiken på något eller kanske bara vill säga hej, så är du alltid välkommen att skicka mig ett meddelande eller kontakta mig på sociale medier.

Name *
Name